2012-11-08 10:54:49• hírek • MTI

Újabb halottja van a moszkvai lövöldözésnek

A moszkvai sürgősségi kórházban meghalt annak a lövöldözésnek a hatodik áldozata, akit egy oroszországi gyógyszercég jogásza lőtt le szerdán több kollégájával együtt.

A 30 éves férfit a közösségi oldalakon orosz Breiviknek nevezték el a norvég férfihez hasonló, előre kitervelt bűncselekmény elkövetési módja miatt.

Az irodai videokamerák rögzítették, amint Dmitrij Vinogradov a reggeli munkakezdéskor hatalmas hátizsákkal lépett be az irodaház folyosójára, majd átöltözött. Ezután védőmellényben, fekete katonai öltözékben, karabéllyal a kezében ment be az egyik irodába, ahol hidegvérrel fejbe lőtte az ott tartózkodó alkalmazottakat. Egy nőnek sikerült kimenekülnie.
Szakértők szerint a gyanúsítottnak mindössze 18 másodpercre volt szüksége a kivégzésszerű gyilkossághoz. Ezután még egy embert megölt az épület negyedik emeletén.

A nyomozók 230 lőszert találtak nála és az is kiderült, hogy kilőtte az összes tárat, ezért nem tudott magával végezni, mint azt előre eltervelte. A rendőröknek azután megadta magát.
A lövöldözésben súlyosan megsérült a gyanúsított volt barátnője is, aki miatt a férfi a gyilkosságot kitervelte. A fiatal nő szakított vele, ezért lőtte le volt szerelme. A nőt a mellkasán érte a golyó.

Az internetes közösségi oldalakon és többek között az NTV televízió weboldalán az is látható, amint a gyanúsítottat kikérdezik. A férfi a szerda éjszakai helyszíni szemlén megmutatta, hogyan követte el tettét.
Szakemberek szerint a moszkvai férfi jó előre felkészült a gyilkosságokra. Az egyik internetes közösségi oldalon üzenetet helyezett el, amelyben az emberiséggel szembeni gyűlöletéről és arról a szándékáról írt, miszerint csak egyetlen megoldást lát: "Ennek az emberi komposztnak minél több részegységét megsemmisíteni". A férfi napokig ivott, mielőtt rászánta magát a terv megvalósítására.

Mint az NTV televízió beszámolt róla, a többszörös gyilkosság elkövetőjének bejegyzését szinte azonnal többen "lájkolták", azaz a "tetszik" megjelöléssel látták el. Miután a sajtóban megjelent a hír a bűncselekményről, még többen jelezték, hogy tetszik nekik a moszkvai ámokfutó bejegyzése.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: